Йовелия Инженеринг ЕООД
Терабилд ООД
Прострой
Е - Терм
Перфект 2007
Profildeco

Каталог - Материали, технологии и оборудване

Капарол

Капарол

“ДАУ БЕНТА БЪЛГАРИЯ“  ЕООД

ЕФЕКТИВНОСТ, УСТОЙЧИВОСТ И КРАСОТА

Фасадата на всяка сграда играе важна роля за възприемането й като архитектурен обект. Хармоничните пропорции, качествените материали, текстури и цветове създават добрия външен вид. Съвременните технологии предлагат все по-разнообразни средства за изграждането на привлекателен и оригинален архитектурен образ. Познаването и прилагането на тези средства дава инструмент в ръцете на проектанти и инвеститори да подобряват качеството на визуалната градска среда, да оптимизират изразходването на енергия и да удължават живота на сградите. 
На границата между външното и вътрешно пространство, фасадите на сградите са натоварени с все повече изисквания - естетически, функционални, конструктивни и топлотехнически. В контекста на усилията за създаване на устойчива архитектура, която да минимизира разходите за енергия и вредното въздействие на изхвърления въглероден двуокис върху околната среда, въпросът за сградната обвивка става все по-актуален. Ограждащите стени са постоянно изложени на агресивни атмосферни влияния - влага, рязка смяна на температурата, прегряване или охлаждане в зависимост от климата и ориентацията на фасадите. Голяма част от топлината, осигурена в помещенията се губи при липсата на ефективна фасадна изолация. Замърсеният въздух неминуемо оставя своите следи по повърхността на външните стени. С времето сградите се износват, а устойчивостта на материалите по фасадите намалява, те се рушат и задълбочават негативния ефект от стареенето. Справянето с тези проблеми поставя постоянни предизвикателства към фирмите, ориентирани към производство на продукти и материали за довършителни работи. 


Компанията "DAW Benta България" е една от водещите компании в производството на професионални довършителни продукти за индустрията и строителството. Основана през 1895 г. от Роберт Муриан под името "Deutsche Amphibolin - Werke", тя се развива като една от най-големите компании в сектора. Фирмата има девет производствени локации в Германия, всяка от тях с определена продуктова насоченост. "DAW" има присъствие в повече от 50 държави. Фирмената философия на компанията е насочена към удовлетворяване на потребителските нужди с висококачествени и безвредни продукти. Изпреварила с години съвременните изисквания за енергийна ефективност на сградите, компанията DAW въвежда още през 1975г. първата интегрирана топлоизолационна система в Германия. Позната под наименованието "ETICS", системата включва цялата съвкупност от елементи, необходими за изграждането на топлоизолирана фасадна обвивка с добър външен вид, която намалява разходите за отопление и подобрява значително микроклимата в помещенията. 


Днес, групата на DAW осигурява пълния набор от финишни продукти за строителството. Основен бранд в групата е CAPAROL. Тя предлага иновационни системи за топло и хидроизолация. Част от тези иновации е топлоизолационният продукт CAPATECT DALMATINA, патент на CAPAROL Изработен на основата на експандиран полистирол с графитени перли, продуктът постига висока изолационна стойност при една и съща дебелина на изолиращия панел. Равномерната плътност на материала осигурява стабилност при термично натоварване на фасадите. Не е чувствителен на слънце, позволява бърз и качествен контрол на изпълнението.


Важна част от топлоизолационната система са довършителните слоеве на фасадата. Карбоновата мазилка и нано-кварцовата технология за фасадни покрития на CAPAROL са продукти от ново поколение без аналог на българския пазар. Съвкупността от всички елементи на топлоизолационната система на CAPATECT DALMATINA, заедно с финишните покрития, покрива всички строителните изисквания и е сертифицирана по ЕТА.
CAPAROL осигурява на българския пазар едни от най-висококачествените системи за интериорни и екстериорни бои, грундове и лакови покрития. С помощта на специално разработените декоративни техники се постига устойчивост и перфектна визия. Огромната палитра от 5000 специално подбрани цветове дава възможност за изработване на оригинални архитектурни решения и гарантира висока устойчивост срещу избледняване. Лазурните лакове позволяват дървените повърхности да бъдат третирани красиво и с дълготраен ефект.


Единствено CAPAROL притежава цветови картел А1. Боите и мазилките за фасадни решения, отговарят на най-високо качество на свързващите вещества ( клас А) и неорганични пигменти ( клас 1) , които са доказани , че издържат на влиянието на UV лъчите и са устойчиви на климатичните влияния и замърсяване. Те осигуряват дълготрайност дори и на много наситени цветове , повече от всичко познато на пазара във времето.
Разработката на NQG – продукти за външно покритие е другото несравнимо предимство на мазилки и бои от CAPAROL.
CAPAROL предоставя продукти с  възможност за декоративни техники за фасада-митация на Травертин, имитация на Дърво ,бетон, както и съвсем ново поколение декоративни мазилки за фасада, което дава възможност за много креативни решения и акценти.
 Съхраняването на естетичния вид на фасадите във времето изисква използване на продукти с голяма здравина и дълготраен живот. Те трябва да осигурят дълготрайна защита от вредните влияния на атмосферните условия. Новото поколение продукти на DAW за външно покритие са устойчиви на замърсяване.  Материалите не само запазват своя цвят и строително-физични характеристики, но имат свойството да се самопочистват. Компанията "DAW" предлага и по-широк спектър от продукти като нискo емисионните епоксидни подови покрития или акустичните пана. Те са безвредни, дълготрайни и здрави. 


"DAW" е носител на много международни награди за иновации в сферата на продуктите за довършителни работи в строителството. На Европейския панаир през 2010, Caparol е награден със златен медал за създаването на система за реставрация и обновяване на исторически сгради. Като участник в Глобалната Спогодба на Обединените Нации (Global Compact of the United Nations), Световния Съвет за Устойчиво Развитие, Европейската Асоциация за Топлоизолационни системи ETICS  и др. фирмата работи съгласно най-високите стандарти за устойчивост и сигурност. 
Топлоизолационните системи на CAPAROL са напълно подходящи за фасади на нови сгради, саниране на високи жилищни сгради и паметници на културата. Прилагането на продуктите на DAW в знакови проекти като националния стадион в Пекин и Алианц Арена в Мюнхен, реновирането на сгради с историческа стойност в Италия, Берлин и Москва са доказателство за високото им качество. Санираните със системи на CAPAROL сгради добиват индивидуалност и повишават стойността си с уникалните декоративни покрития на фирмата.

Контакти:

“ДАУ БЕНТА БЪЛГАРИЯ“  ЕООД

Тел.: 02/832 3165

Уеб сайт: www.caparol.bg

e-mail: office.sofia@caparol.bg

   Видео Caparol

Назад

Рекламен банер

БАИС

Izolacii.eu

Строител

КСБ

Рекламен банер

Нагоре