Йовелия Инженеринг ЕООД
Терабилд ООД
Прострой
Е - Терм
Перфект 2007
Profildeco

Полезно

Frontrock max e. твърди плочи от каменна вата с двуслойна плътност за фасадна топлоизолация

Frontrock max e. твърди плочи от каменна вата с двуслойна плътност за фасадна топлоизолация

Огромни количества топлина могат да преминат през фасадата в околната среда. Изолационните материали с минерална вата са идеален начин за елиминиране на загубата на енергия. Системите за облицоване на външни стени, включващи изолация с минерална вата позволяват на фасадата да „диша“. Това е важно, тъй като ако сградата е облицована с непропусклив, херметичен за въздуха слой, резултатът може да бъде нежелана кондензация, с последващ растеж на плесени по вътрешните стени. Освен съществената икономия на енергия, имотът облицован с минерална вата  добива и изцяло нов облик.

Термоизолацията може да Ви спести до 50% от разходите за отопление! Икономическите и екологични анализи индикират обща тенденция към повишение на цените на енергоносителите. Отоплението на сградата обикновено представлява най-скъпото разходно перо за домакинствата и корпоративните енергийни клиенти. Едновременно, топлината е най-похабяваният ресурс – вероятно защото е невидима. Почти всеки би изключил крушка от 60 W светеща безпричинно, но само малцина биха помислили, че хиляди Джаула топлина се пилеят всеки ден поради лошо изолирани стени, прозорци и покриви. Подходящо проектирана инсталация с термоизолация за всяка отделна част от сградата може да спести до 50% от разходите за отопление. Но термоизолацията не е свързана единствено с реализирането на икономия, термоизолацията също оказва благотворно влияние върху околната среда. Тя намалява както изпускането на потенциално вредни газове в атмосферата, така и употребата на невъзобновяеми природни ресурси.

Загубата на топлина през фасадата основно допринася за общите топлинни загуби на сградата. В самостоятелни къщи, фасадата генерира до 30% от топлинните загуби,  докато в жилищните сгради с апартаменти дялът на загубите генерирани от фасадата е още по-голям.

Външните стенни термоизолационни системи представляват популярен и ефективен начин за изолиране на сгради. Пакетът от цялостна изолация предоставя основното предимство – предпазване на цялата сграда  – не само като отделни елементи. При външна термоизолационна система натоварването върху облицованите стени, причинено от температурните промени и ветровете се намалява – това се отнася предимно до снадките. За да може една сграда да бъде обитаема е важно да се поддържа интегритета на плътната зидария от вътрешната страна на изолационната система, предоставяща адекватен температурен режим във вътрешността.
 
Плочите Frontrock MAX E се използват за топло, звукоизолация и пожарозащита при външни топлоизолационни комбинирани системи (ETICS). Разработени са както за лепене, така и за  механично фиксиране, с изключение на зоната на цокъла и при съприкосновение с терена. За фиксиране на термоизолационни плочи Frontrock MAX E трябва да се използват дюбели одобрени за контактни фасади от вида STR U и допълнителна планка VT 90 или SBL 140 plus. При използване на продукти на други производители, използваните винтови дюбели трябва да съответстват на параметрите за качество на гореспоменатите дюбели и допълнителни планки. Прилагането на въпросните дюбели трябва да бъде съобразено с техническите инструкции на производителя. При полагане, особено в зоната на ъглите, трябва да процедирате в съответствие с валидните инструкции на декларацията за ширина в зоната на ъглите.

Твърди плочи от каменна вата с двуслойна плътност за фасадна топлоизолация:
- долен по-лек слой – максимална топлоизолация (λ = 0,036 W/mK)
- горен плътен слой – висока устойчивост на механично натоварване
- по-ниско тегло – лесни за монтаж

Твърди плочи от каменна вата с двуслойна плътност притежават:
- пожарозащита клас А1 (С0). Звукоизолация.
- паропропускливост (къщата диша).
- водонепромокаемост (не задържа влага).

Каменната вата пести енергия, има отлични звукоизолационни свойства и е пожароустойчива.

 

Назад

Рекламен банер

БАИС

Izolacii.eu

Строител

КСБ

Рекламен банер

Нагоре