Йовелия Инженеринг ЕООД
Терабилд ООД
Прострой
Е - Терм
Перфект 2007
Profildeco

Полезно

Инж. Велин Александров: Успехът на всяко начинание се крие в намирането на добрите идеи и правилните съмишленици за реализирането им!

Инж. Велин Александров: Успехът на всяко начинание се крие в намирането на добрите идеи и правилните съмишленици за реализирането им!

Инж. Велин Александров е търговски директор на „Теразид“ почти от създаването на компанията през 1996 г. Завършил е „Промишлено и гражданско строителство” във ВВИСУ „Любен Каравелов”. Преди да оглави отдел „Продажби“ на „Теразид“ е работил като ръководител на много строителни обекти в София. Той е и упълномощен представител на ръководството по Системата за управление на качеството и Системата за управление на околната среда.

Инж. Александров, тази година „Теразид“ отбелязва 20 години успешно присъствие на пазара на строителни материали в България. Кои моменти от историята на компанията смятате за най-значими?
Аз имам удоволствието вече 17 години да работя за развитието и успешното представяне на „Теразид“.
Ние сме първият български производител на пастообразни мазилки. Може би тъкмо това е един от най-важните моменти от развитието на компанията. Неслучайно, вече 14 години сме лидер сред българските компании в този сегмент. Постепенно развихме и постоянно модернизираме производството си, следейки световните тенденции в тази област. В момента разполагаме с инсталация за производство на пастообразни мазилки с дневен капацитет от 11 000 кг при нормално натоварване. Каталозите на фасадните ни мазилки с над 350 модерни цвята са предпочитани не само от архитекти и инвеститори, но и от клиенти, които избират цветовете за своя дом.

А какво може да кажете за сегмента на сухите смеси?
И досега сред лепилата на циментова основа фаворит остава популярното лепило за плочки и каменни облицовки „Теразид Стандарт“. Това е продуктът, с който през 1996 г. стартирахме като една от многото малки български фирми в бранша. Отдадеността на работата, желанието за иновации и премереният риск на управителя Росен Станков в съчетание с упорития труд на младия и енергичен екип на „Теразид“ обаче ни позволиха през годините да разгърнем потенциала на компанията и в момента можем да осигурим над 150 тона сухи смеси дневно.
 
„Теразид“ е може би най-често срещаното име сред доставчиците на топлоизолационни системи по Националната програма за енергийна ефективност. Как бихте обяснили този успех?
Наистина е така. Само по двете програми – за обновяване на българските домове и за енергийна ефективност, досега сме изпълнили топлоизолация на над 40 000 кв. м фасади. Още над 18 000 кв. м са в процес на изпълнение. С наши материали е изпълнен първият и емблематичен за Националната програма блок в Благоевград. И това е една много малка част от дейностите по саниране, в които сме участвали напоследък – броят на обществените сгради – паметници на културата, училищата и детските градини надхвърля 50.
Успешното представяне на „Теразид” в това отношение, може би, се дължи на факта, че се стремим да предлагаме на нашите клиенти оптимално съотношение цена/качество – нещо изключително важно в сложната икономическа обстановка, в която се намира страната ни. Ние произвеждаме качествени продукти по утвърдени технологии и благодарение на гъвкавата ни ценова политика, успяваме да отговорим на изискванията на пазара. Разполагаме със собствен цех за производство на EPS с различни дебелини и плътности и това ни дава сериозно предимство по отношение на изпълнението на поръчките.
 
Наред с това, още преди 3 години сертифицирахме топлоизолационната си система по ETAG-004 и сме първият български производител, притежаващ Европейска техническа оценка, което е гаранция не само за качеството на влаганите суровини, но и за спазването на производствените процеси.

Инж. Александров, „Теразид“ за пореден път изненада с нестандартен подход, като обяви, че по случай 20-годишнината ще подари топлоизолация и обновяване на избран калкан на жилищен блок в страната. Разкажете повече за инициативата.
В момента тече вторият етап на конкурса. В него може да се включи всеки, като посети Facebook страницата на „Теразид” и заяви своето желание за участие под тематичната снимка и я сподели. Вече очакваме снимки и информация за сградите от заявилите желание.

Кои са последните разработки, с които спечелихте вниманието на клиентите?
На особено силен интерес през последната година се радва най-младата сред мазилките ни WoodDecor. Здравината и устойчивостта й на атмосферни условия я правят изключително подходяща за изпълнение на фасади и фасадни елементи. В същото време, почти съвършената имитация на дървесен фладер я прави чудесен акцент в интериорите.
 
През миналата година лансирахме нова серия фугиращи смеси с нова, подобрена формула и те бяха изключително добре приети от пазара. Професионалните продукти за ремонт и възстановяване на бетони с марка „Теразид“, върху които работим напоследък, също получават много добри отзиви и вярвам, че тепърва ще успяваме да изненадваме нашите клиенти с практични и високотехнологични решения в тази област.
 
А как виждате развитието на италианските бои и мазилки Adicolor, на които Теразид е изключителен представител за България?
Като всяка ново начало и тук популяризирането и налагането на италианската марка в България не беше лесно. Високото качество на материалите обаче изключително много ни помогна в нашата мисия. Полираните венециански мазилки вече са любим продукт на много майстори заради лекотата на работа и забележителния краен ефект.
 
Миналата година открихме мострена зала с магазин, където всеки може да разгледа уникалните стуко мазилки, както и прекрасните декоративни ефекти на продуктите от серията „Направи си сам” и да ги поръча на момента. Продуктите на Adicolor вече са много добре позиционирани и във всичките магазини от веригата Mr. Bricolage, което ги прави още по-достъпни за клиентите.
 
Какво бихте пожелал на компанията, служителите и клиентите на „Теразид“?
За 20 години клиентите и служителите на Теразид достигнаха оптимално ниво на взаимно уважение и разбирателство в съвместната работа. Ние доказахме силните си страни, а нашите клиенти ни помагат да сме винаги на ниво.
Вярвам, че ще продължим заедно, знаейки пътя на успеха! Защото успехът на всяко начинание се крие в намирането на добрите идеи и правилните съмишленици за реализирането им!
 
Пожелаваме на Теразид успешно реализиране на започнатите проекти и постигането на желания пазарен дял.

 

Назад

Рекламен банер

БАИС

Izolacii.eu

Строител

КСБ

Рекламен банер

Нагоре