Йовелия Инженеринг ЕООД
Терабилд ООД
Прострой
Е - Терм
Перфект 2007
Profildeco

Полезно

Винербергер с проект на къща с почти нулево потребление на енергия

Винербергер с проект на къща с почти нулево потребление на енергия

Керамичната къща „е4“ на Винербергер търси своя бъдещ инвеститор.

Има един период от месеца, в който се тревожите за семейния бюджет. Особено през зимните месеци. Това е периодът, в който пристигат сметките. През зимата те са по-високи и представляват по-голямата част от домакинските разходи. А сега си представете идеалния вариант, в който не мислите за сметки, защото просто нямате такива. Вашата къща работи на пълни обороти, като за електричество и отопление не плащате нищо. Това вече е възможно с къщата е4 на Винербергер.

Да, лесно е да се каже!“, биха отвърнали мнозина… Знаем това. Много често ни се е случвало да се замечтаем за момент и точно тогава разумът да ни спре, и да започне да анализира мечтата ни, като ни убеждава с всевъзможни аргументи колко неразумна е тя, как няма начин да се реализира и дори да стане факт, колко много пречки би имало да я задържим. Със сигурност това се е случвало неведнъж и с изконната ни мечта за собствен дом, при това не какъв да е, а домът на мечтите – сигурен, уютен, просторен и вдъхновяваш, природосъобразен, дълговечен и какъв ли още не. И тъкмо сме се размечтали, и ето го и него – с всичка сила разумът се мобилизира, за да изгради най-желязната защита: „Как точно ще стане? Толкова пари трябват! Как точно да стане? А сметките? Колко ли ще струва отоплението? И не само отоплението! Охлаждането струва още повече!“ и т.н.
 
А сега си представете обратния вариант, в който не мислите за сметки за ток и отопление, защото просто нямате такива.

Е, Винербергер има решението.

Енергийната ефективност отдавна не е модерна, а просто належаща необходимост. Къщата е4 на Винербергер е обвързана пряко със стратегия „Европа 2020“ на ЕС.

Както знаем, стратегията трябва да доведе до интелигентен, устойчив и приобщаваш растеж в ЕС. Тя цели да се опази околната среда. Това се постига с 20% по-ниски въглеродни емисии, както и повишаване с 20% на енергийната ефективност на сградите и на дела на възобновяемата енергия.
И понеже 2020-та година вече никак не е далеч, да видим за какво става въпрос. Разработката на концепцията за керамична къща е4 на Винербергер напълно изпълнява изискванията, като дори ги надминава. Ако построите къщата е4 на Винербергер, разходите Ви за отопление и климатизация ще намалеят драстично, защото производството на енергия надвишава потреблението й. Къщата е съчетание на висока енергийна ефективност, рационално използване на природните ресурси, както и достъпни експлоатационни разходи през целия жизнен цикъл на сградата.

Керамичната къща e4 на Винербергер

Какво стои зад понятието е4? Една от най-важните особености при мечтаната къща е4 е, че можем да живеем според собствените си възгледи по един природосъобразен начин. Живеем здравословен живот близо до природата, а едновременно с това цената е достъпна и инвестицията се изплаща във времето.
Къщата е съставена от трите вече добре познатите стълбове на устойчивото и природосъобразно строителство:
 
енергийната ефективност – както при производството на строителните продукти, така и при експлоатацията им;
 
икономичното строителство – икономично при първоначалната инвестиция, но най-вече и по време на целия период на обитаване на една сграда;
 
екологията – не само при създаването на строителния продукт, но и през целия му жизнен цикъл.
 
Но това, което я отличава, е емоцията - свободата да изградим своя дом без ограничения и без да се съобразяваме с друго освен собствените си желания. Това е добавената стойност, която Винербергер предлага на клиентите си и тя е четвъртото „е“ в тази концепция.
Ако трябва да направим един генерален извод за къщата мечта на Винербергер, то първият е, че енергийните разходите са по-ниски или дори никакви.

Това веднага повишава месечния Ви бюджет и Ви кара да се чувствате по-спокойни. Друг важен момент е еко-съобразното строителство. Но най-важното от строежа на къщата-мечта е4 е високата енергийна ефективност през целия жизнен цикъл на къщата. Благодарение на това запазвате инвестиционната стойност за бъдещите поколения.
Вече има редица къщи, изградени по концепцията е4. Те са едно- и двуфамилни къщи, както и многоетажни сгради.

Предстои изграждане и в България. А Винербергер търси подходящия инвеститор.
Интересното е, че първата в света керамична къща е4 на Винербергер е изградена в град Цветл, който се намира в Северна Австрия. Къщата е със 100% възобновяема енергия и е снабдена с ултрамодерна и високоефективна отоплителна система. Високоефективната слънчева енергия се добива със соларни панели и соларен резервоар за съхранение на топлинната енергия. След двугодишен мониторингов период беше доказано на практика, че този проект работи и енергийният му баланс е положителен. Тъй като керамичните тухли регулират стайната температура по естествен път, няма нужда от сложна климатична система. А инвестицията в подобен проект се изплаща само за няколко години.
Всеки, който има намерение да строи през 2017 г. може да попълни формуляр, с който да кандидатства за инвеститор на уникалната къща. Анкетните въпроси от този формуляр ще дадат възможност да се избере кандидата, който има готовността и нагласата да построи природосъобразна и икономична къща с почти нулево потребление на енергия и да сподели емоцията по построяването й в публичното пространство. В замяна Винербергер ще предостави проекта на тази къща безплатно и ще осигури цялостен контрол по изпълнението на сградата според всички строителни стандарти. Само одобрените кандидати ще бъдат поканени на интервю и ще получат възможността да построят керамичната къща "е4".

 

Назад

Рекламен банер

БАИС

Izolacii.eu

Строител

КСБ

Рекламен банер

Нагоре